Varför studera hos oss?

en av de ledande ekonomihögskolorna i världen

Att göra skillnad är Ekonomihögskolans vision. Med kunskaper i ekonomi eller systemvetenskap får du en kraftfull verktygslåda för att förstå din omvärld och utveckla den till det bättre. Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att nå dina mål inom studier och framtida yrkeskarriär!

Grattis till examen! Lyckliga nydiplomerade studenter på International Business-programmet i Juni 2022. Photo: Charlotte Carlberg Bärg

Hos oss på Ekonomihögskolan i Lund får du en konkurrenskraftig och bred kompetens som rustar dig för en framtida, spännande arbetsmarknad.

En examen från Ekonomihögskolan har mycket gott anseende av flera anledningar, mätbart bland annat genom olika välkända rankingar. Skolan är en del av Lunds universitet som rankas bland de 100 bästa universiteten i världen och som trippelackrediterad av EQUIS, AMBA och AACSB är Ekonomihögskolan en av världens ledande ekonomihögskolor. Ekonomihögskolan är även rankad i exempelvis FT European Business School Rankings 2022, där vi klättrade 11 platser.

Utbildnings- och forskningsmässigt är vi mycket mer än en "Business School": Vi erbjuder ett brett utbud av kurser och program inom nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, handelsrätt, informatik och statistik. Vi samarbetar med företag och myndigheter i regionen avseende bland annat praktik, gästföreläsningar och examensarbeten. Vid fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass.

Hos oss på Ekonomihögskolan lär du dig att förstå världen omkring dig och med hjälp av din utbildning kommer du att kunna påverka det samhälle du lever i. Med en examen från Ekonomihögskolan är du väl rustad för alla utmaningar på din dröm-arbetsplats!

På Ekonomihögskolan lär du dig hur du kan göra skillnad nu och i framtiden.