Skugga en student/studiebesök

Vill du veta hur det är att studera ekonomi vid Lunds universitet? Då kan du skugga en av våra studenter.

Vad det innebär att skugga en student

En skuggning tar ungefär en halvdag och då följer du med en av våra studenter på föreläsningar, seminarier, grupparbeten eller praktiska övningar – lite beroende på vad som står på schemat. Du får uppleva studiemiljön på universitetet och kan passa på att ställa frågor om hur det är att studera i Lund. Vi kan även erbjuda studiebesök för större grupper från gymnasieskolor. 

Vi kommer att göra vårt bästa för att förmedla kontakt med en student från ämnet/utbildningen som du är intresserad av. Du och studenten som du ska skugga kommer sedan överens om ett datum då du kommer och besöker universitetet.

Att tänka på inför besöket

Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Bor du i närheten så gör som många av våra studenter – ta med din egen matlåda. En annan möjlighet är att köpa din lunch på någon av restaurangerna som finns i närheten. Stäm av med studenten du ska skugga, så kan hen ge dig tips utifrån dina önskemål.

Kom ihåg att kolla med din gymnasieskola så att du är försäkrad. Har du gått ut gymnasiet så tänk på att du ska ha en egen hemförsäkring som gäller.

Anmäl ditt intresse

Tänk på att göra din intresseanmälan i god tid, minst två veckor innan du önskar besöka oss. Det kan vara svårt att ordna besök med kort varsel och under tentamensperioder.

Gör en intressanmälan här

Intresseanmälan: Skugga en student i vår

Här kan du anmäla ditt intresse för att skugga en student/göra ett studiebesök på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Utbildningsutbud

Läs om våra ämnen och program här.