Instruktioner inför programstart

ekonomie kandidatprogrammet

Välkommen till Lund!

Du har blivit antagen till ett av Sveriges populäraste ekonomiprogram, Ekonomie kandidatprogrammet i Lund. Vi vill härmed gratulera dig till din plats och ser fram emot att träffa dig!

På denna sida hittar du instruktioner om viktiga steg inför programstart.

Obligatorisk registrering på programmet

21 juli: Obligatorisk svarskrav på antagningsbeskedet

För att du ska behålla din plats på programmet måste du tacka ja till ditt antagningsbesked på antagning.se senast den 21 juli. Gör du inte detta går din plats på programmet vidare till en reserv!

17-24 augusti: Obligatorisk registrering i Studentportalen

För att bli registrerad på programmet måste du även registrera dig på kursen FEKA90 i Studentportalen under perioden 17-24 augusti. Gör du inte detta går din plats på programmet vidare till en reserv!

STEG 1: Aktivera ditt studentkonto
För att kunna registrera dig i Studentportalen måste du ha ett studentkonto. Studentkontot skapas några vardagar efter att det andra antagningsbeskedet meddelats (27 juli). När studentkontot är skapat får du ett mejl om hur du aktiverar det skickat till din e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.

Läs mer om hur du aktiverar ditt studentkonto

Steg 2: Registrera dig på FEKA90
Du måste själv registrera dig på grundkursen i företagsekonomi (FEKA90) som du läser första terminen på programmet. I samband med att du registrerar dig på kursen, blir du automatiskt registrerad på programmet.

Vänd dig till oss om du har problem med registreringen, eller om det råder oklarheter angående dina uppgifter som visas.

Läs mer om hur du registrerar dig på din kurs

För dig som står som reserv

Står du som reserv?
Varje termin antas fler studenter än vad det finns platser, ett så kallat "överintag", eftersom vi vet att en del faktiskt inte tackar ja till sin plats. Beroende på hur många antagna som väljer att ta sin plats i bruk, så genomförs eventuell reservantagning. Vi kan alltså inte veta om det blir någon reservantagning för programmet före terminsstart.

Om det blir aktuellt med reservantagning och du kallas, kontaktar vi dig via telefon och/eller e-post. Du behöver inte anmäla dig eller göra något i förväg.

Vi är tacksamma om du tackar ja/nej till din reservplats på antagning.se så fort som möjligt.

Viktiga datum

28 augusti: Obligatorisk introduktion samt första föreläsningen

Klockan 12-14: Programchef Hans Knutsson och programkoordinator Pernilla Honoré ger dig viktig information kring dina studier. Introduktionen kommer att ske på Campus, i Ljusgården i EC1.

Läs mer om vårt campus och hur du hittar lokaler och andra praktiska frågor på sidan Ny student

Klockan 14-16: Första föreläsningen i grundkursen i företagsekonomi och företagsledning. Mer information om föreläsningen får du via mejl och programsidan i Canvas.

Ekonomie kandidatprogrammets sida i Canvas

Logga in med samma uppgifter som till ditt studentkonto.

Övrig information

 

Kurslitteratur

Litteraturlista för FEKA90 (PDF)

Grundkursen i företagsekonomi inleds med extern redovisning och räkenskapsanalys. Kursansvarig meddelar att det är bra om du har tillgång till följande böcker till den 28 augusti:

  • Redovisning: från bokföring till analys. (senaste uppl.). Marton, J., Sandell, Niklas,. & Stockenstrand, Anna-Karin.  Studentlitteratur.
  • Redovisning: från bokföring till analys. Övningsbok med fullständiga lösningar. (senaste uppl.). Marton, J., Sandell, Niklas,. & Stockenstrand, Anna-Karin. Studentlitteratur. 

På lu.se finns information om hur du lånar eller köper kurslitteratur.

Låna eller köp kurslitteratur


Schema för första kursen

Hittar du här. 


Kom igång med dina studier

Här hittar du information om de vanligaste frågorna vi brukar få inför terminsstart:

  • Aktivera ditt studentkonto
  • Schema och terminstider
  • Canvas och digitala verktyg
  • Koppla upp dig
  • Kopiera och skriv ut

Kontakta oss!

ekonkand@ehl.lu.se

Pernilla Honoré
Programkoordinator
Telefon: 046-222 02 86 

Katalin Orban 
Utbildningsadministratör
Telefon: 046-222 79 22

Gå med i vår Facebookgrupp!

Är du ny student i Lund? Välkommen att gå med i vår Facebookgrupp för att komma i kontakt med dina blivande studiekamrater eller för att ställa frågor till oss.

Ny student i Lund?

Här kan du läsa mer om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student, om dina studenträttigheter och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet.