Ta ut din examen

Den behövs när du söker jobb!

När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du ta ut din examen. Det är inget som sker automatiskt - du måste själv begära ut din examen från universitetets examensavdelning!

Det är viktigt att du tar ut din examen när du är färdig med dina studier. Ditt examensbevis behövs när du ska söka jobb. Söker du jobb utomlands är det oftast ett absolut krav från arbetsgivaren - då räcker det inte med enbart ett studieutdrag. De vill veta vad du har för examen.

Alla examina vid Lunds universitet utfärdas på svenska och engelska i ett och samma dokument. Med examensbeviset följer en bilaga, Diploma Supplement, som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet på engelska.

Var ute i god tid med din ansökan om examen

Handläggningstiden varierar beroende på arbetsbelastning, men är normalt cirka sex till åtta veckor. Du ansvarar själv för att uppgifterna i din ansökan är kompletta och korrekta. Ofullständiga uppgifter förlänger handläggningstiden och kan i vissa fall leda till att din ansökan om examen avslås.

Kontakt

Examensavdelningen
examen@stu.lu.se
Telefon: 046-222 01 00

Besöksadress
Genetikhuset
Sölvegatan 29, Lund

Blanketter och mer information
Examensavdelningen på lu.se