Examen och karriär

På väg ut i arbetslivet

Din utbildning börjar lida mot sitt slut och det är dags att ta ut din examen. I och med detta väcks säkerligen en mängd nya funderingar. Det finns många saker du kan jobba med när du är färdig, beroende på den inriktning du läst, dina intressen, kunskaper och erfarenheter.

Karriärcenter 

Att söka jobb och gå på arbetsintervjuer kan vara en utmaning. Här kan Ekonomihögskolans karriärcenter guida dig, coacha, tipsa och granska ditt CV. En bra hjälp på vägen från student till arbetsliv helt enkelt.

Läs mer om Karriärcenter

Karriär inom akademin?

En doktorsexamen kan öka dina möjligheter och leda vidare till en fortsatt karriär inom den akademiska världen. I dagsläget har skolan närmare 200 antagna doktorander och varje år läggs ett 20-tal doktorsavhandlingar fram. Forskarutbildning finns inom samtliga skolans discipliner där skolans långa forskningstradition, med tillgång till erfarna handledare inom flera områden, ger stor ämnesmässig bredd.

Läs mer om vår forskarutbildning

Och glöm inte att ta ut din examen!

Det första du ska göra när du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen är att begära att få ut examen. Det är universitetets examensavdelning som utfärdar examina för dig som läser på Ekonomihögskolan.

Läs mer om hur du tar ut din examen

Starta eget?

Funderar du på att starta eget? VentureLab hjälper dig som student på Lunds universitet att förverkliga dina idéer.