Ackrediteringar och rankningar

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Dessutom rankas Lunds universitet, Ekonomihögskolan och våra utbildningar återkommande bland världens främsta.

Kvalitetsstämplar som visar att vi är ackrediterade av AACSB, AMBA och EQUIS.

Ekonomihögskolan är trippelackrediterad

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Ackrediteringarna ges av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten inom området.; Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), EFMD Quality Improvement System (EQUIS) samt The Association of MBAs (AMBA).

Trippelackrediteringen innehas av mindre än en procent av alla ekonomi- och handelshögskolor, och stärker vår position som en av världens främsta handelshögskolor. Ackrediteringarna stärker varumärket och ökar attraktionskraften bland studenter, lärare och forskare. Det är också väldigt ofta en förutsättning för samarbeten med de bästa ekonomi- och handelshögskolorna runt om i världen.

Ekonomihögskolan lägger mycket fokus på arbetet med ackrediteringar, som i grunden handlar om att säkra kvaliteten på våra utbildningar, vår forskning och på hur vi samverkar med omgivande samhälle. Själva ackrediteringsprocessen manar till kontinuerlig utveckling och internationalisering av vår verksamhet och medverkar till att vi håller strategiskt fokus i vårt arbete. 

Financial Times

 I stark konkurrens rankas nu skolan som nummer 89 i Europa i Financial Times European Business Schools 2021 ranking

Hela listan: European Business School Ranking 2021

Ekonomihögskolans program Master’s in Finance rankas på plats 39 i världen, och som tvåa i Skandinavien 2022. Master’s in International Strategic Management rankas som nummer 57 i världen 2022.

Masters in Finance-rankningen på ft.com

Masters in Management-rankningen på ft.com

QS World University Rankings

Ekonomihögskolans ämnesområden hamnar högt på världsrankningen  i QS World University Rankings 2022. Ekonomihögskolan har plats 140 bland de bästa inom business och management, är med i topp-150 vad gäller nationalekonomi och ekonomentri samt topp-200 inom Accounting and Finance.

I QS Masters in Finance Rankings 2022 hamnar vårt finansprogram på plats 48 och vårt marknadsföringsprogram på plats 42.

QS World University Rankings by Subject 2021

QS Master’s in Finance Ranking 2022 (separat rankning)

QS Master's in Marketing Ranking 2022 (separat rankning)

U.S News & World Report

I U.S. News Best Global Universities Ranking for Economics and Business 2022 hamnar Ekonomihögskolans ämnesområden på plats 94, vilket är den enda svenska placeringen bland de topp 100. 

U.S. News Best Global Universities for Economics and Business

Lund universitet på världsrankningen

Det finns cirka 17 000 lärosäten i världen. Lunds universitet rankas återkommande som ett av världens främsta.

Läs mer om Lunds universitet på världsrankningen

Om ackrediteringar

Fakulteter och utbildningar vid Lunds universitet utvärderas nationellt inom ramen för Lunds universitets kvalitetsarbete, t.ex. EQ11, men även av UKÄ, Universitetskanslerämbetet.

Ekonomihögskolan är den enda fakulteten inom Lunds universitet som genomgår internationella utvärderingar av sin verksamhet.

Ekonomihögskolan har varit EQUIS-ackrediterad sedan 2001, AMBA-ackrediterad sedan 2019 och AACSB-ackrediterad sedan 2021.