Böcker

LUBcat - vår bibliotekskatalog

Sök efter böcker i bibliotekskatalogen LUBcat, som är gemensam för alla bibliotek vid Lunds universitet. Här ser du också om en bok finns tillgänglig som e-bok.

Om du söker efter en bok inom ett visst ämne kan du göra en avancerad sökning. Du kombinerar då olika sökord för att ringa in ditt ämne. Du kan också begränsa din sökning till utgivningsår, språk, eller bibliotek.

I LUBcat ser du på vilket bibliotek och på vilken hylla som boken är placerad. I de flesta fall är boken placerad på författarens efternamn. Undantag är om boken har en redaktör (editor), eller om boken har fler än tre författare, i så fall står den på titeln.

Böcker som är placerade i magasin eller i depå beställer du fram. Det som redan är utlånat kan du ställa dig i kö på. Du får ett mejl när boken finns tillgänglig för dig. 

Mellan biblioteken vid Lunds universitet har vi ett transportsystem, vilket innebär att du kan hämta och lämna böcker på valfritt bibliotek.

Här kan du också söka efter böcker

  • LUBsearch – vår gemensamma ingång till bibliotekets samlade resurser.
  • ePublications – Sök e-böcker vid Lunds universitet.
  • Katalog -1957 – Sök efter Universitetsbibliotekets äldre böcker och tidskrifter, tryckta fram till år 1957.
  • LIBRIS – Sök böcker på alla forsknings- och specialbibliotek i Sverige. 
     

Har vi inte boken, tidskriften eller databasen som du behöver?

Hittar du inte det du behöver i LUBcat eller LUBsearch kan vi beställa det åt dig från andra bibliotek genom ett fjärrlån.

Du kan även lämna ett inköpsförslag om vi inte har det du letar efter.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Fyll i formuläret för att boka en bibliotekarie