Låna och återlämna

Biblioteken vid Lunds universitet har gemensamma lånevillkor och lånekort. I vår bibliotekskatalog LUBcat kan du söka efter litteratur och hantera dina lån.

Så lånar du på Ekonomihögskolans bibliotek

Är du student eller anställd vid Lunds universitet använder du LU-kortet som lånekort. Övriga får ett lånekort vid ett av biblioteken.

Använd vår bibliotekskatalog LUBcat för att söka efter material, både tryckt och elektroniskt, och se var det är placerat. Om det du vill låna redan är utlånat kan du ställa dig i kö. Du får besked via e-post när du kan hämta materialet. Du väljer själv vid vilket universitetsbibliotek du vill hämta det som du beställer eller ställer dig i kö på.

I LUBcat kan du även se vad du har lånat och när det ska återlämnas.

Lämna tillbaka till Ekonomihögskolans bibliotek

Du kan lämna tillbaka det du lånat på alla biblioteken inom Lunds universitet. Om du lämnar materialet i en återlämningslåda eller i ett bokinkast kan det avregistreras först följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar en förseningsavgift (10 kronor per dag).

Ekonomihögskolans bibliotek har en återlämningslåda utanför bibliotekets dörr. Är du student eller anställd vid Ekonomihögskolan kommer du åt den dygnet runt, via Scheelevägen 15 H med ditt LU-kort. Universitetsbiblioteket (UB) har en återlämningslåda utomhus på byggnadens västra sida.

Det är din skyldighet att notera återlämningsdatumet och att lämna tillbaka det du lånat i tid. Som en extra service skickas automatiska påminnelser ut via e-post, men om dessa, oavsett anleding, inte når fram, är det ändå ditt ansvar att återlämna i tid.

Vad händer om boken lämnas försent?

Det är du som är låntagare som är ansvarig för att det lånade materialet återlämnas i tid. Om du reser bort eller blir sjuk får du ordna så att någon annan kan lämna tillbaka det åt dig. Du kan också skicka det med post till oss - här hittar du Ekonomihögskolans biblioteks adress.

Kursböcker som inte lämnas tillbaka i tid genererar en förseningsavgift på 10 kronor per bok och dag. Du kan betala förseningsavgiften online genom att logga in på ditt konto i LUBcat. Du kan även betala med kort på det bibliotek som äger boken. 

Har du inte möjlighet att återlämna boken måste du ersätta den. Det gör du lättast genom att köpa ett nytt exemplar som du lämnar till Ekonomihögskolans bibliotek. Om varken bok eller ersättningsexemplar har återlämnats efter cirka en månad får du en faktura för att ersätta boken.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Lånetider

  • Kursböcker - 14 dagar
  • Övriga böcker - 28 dagar
  • Tidskrifter - 14 dagar
  • Årsredovisningar - 14 dagar

Så länge det inte är kö lånas böckerna om automatiskt:

  • Kursböcker har 5 automatiska omlån.
  • Övriga böcker har 5 automatiska omlån för studenter och 12 automatiska omlån för forskare.

Kontakta Ekonomihögskolans bibliotek

Ekonomihögskolans bibliotek
Scheelevägen 15H, Alfa torget (Alfa 6)
biblioteket@ehl.lu.se
046-222 94 45